‘Dat overkomt mij nooit!’ Hoorde ik laatst weer een van mijn klanten zeggen. (Een ambitieuze, snel schakelende, intelligente en invoelende senior manager)

Eerlijk gezegd heb ik zelden iemand horen zeggen dat hij op weg is naar een burn-out. Wel hoor ik regelmatig: ‘Ik ben enorm toe aan vakantie’, of ‘Ik heb het gevoel altijd aan te staan’.

Hoe is dat met jou? Hoor jij jezelf dat ook zeggen? Of een van je teamleden?

De weg naar een burn-out is enerzijds een langzaam sluipend proces. Anderzijds zie je dat mensen die een burn-out krijgen, beschikken over verschillende kwaliteiten. Ook mijn klant heeft deze kwaliteiten, en daar zoomen we op in tijdens ons gesprek. Hij heeft een enorme doorzet-mentaliteit, een growth-mindset (denken in mogelijkheden) en voelt zich sterk verantwoordelijk voor zowel de organisatie als zijn team. Als we inzoomen op wat er ‘nu’ speelt geeft hij aan dat er op dit moment een piek in de werkdruk is, maar het wordt straks vast weer wat rustiger.

Is dat herkenbaar voor jou?

Herken jij jezelf in (enkele van) onderstaande punten?

  • ‘Ik ben echt toe aan vakantie’
  • ‘Ik slaap onrustig’
  • ‘Ik heb moeite met focussen’
  • ‘Ik vergeet snel dingen’
  • ‘Ik heb het gevoel dat ik altijd aansta’
  • ‘Ik werk vaak tot laat door’
  • ‘Ik heb het gevoel dat ik minder competent ben dan voorheen’
  • ‘Ik voel me onrustig of opgejaagd’

Bovenstaand zijn tekenen van een verstoord stress-systeem. Je neemt te weinig tijd om te herstellen en hierdoor roept je lichaam om aandacht. Vaak gaat dit samen met het feit dat menig persoon zich er niet aan toe wil geven, en te maken heeft met een onverbeterlijk optimisme. Des te langer je dat gevoel negeert, des te heftiger én groter de gevolgen kunnen zijn.

Graag helpen wij jou om weer ‘back on track’ te komen en weer te kunnen stralen. Om weer wél de energie te hebben om je werk- en privéleven op orde te hebben, en keuzes te maken welke voor jou belangrijk zijn. Dit alles met als doel om meer energie, focus en flow te ervaren.

Aarzel niet om vrijblijvend in gesprek met ons te gaan! We kijken graag met je mee naar ontwikkelmogelijkheden voor jou of voor jouw organisatie.

We spreken je graag! 

×