Onze gedachten zijn krachtig. Ze hebben grote invloed op ons geluk, werkplezier en op onze effectiviteit. Er zijn momenten waarop we deze kracht ten volle benutten. Dat leidt bijvoorbeeld tot begrip voor jezelf en de ander en tot prettige samenwerkingen. Er zijn ook momenten waarop we de kracht van onze gedachten tegen ons laten werken, dit kan leiden tot frustratie, onbegrip en onmacht.

 

Hoe ontwikkel ik een positieve mindset?

Een positieve mindset kan je gelukkiger maken en bijdragen aan een goede mentale gezondheid. Hoe? Jij kunt ervoor zorgen dat je positiever in het leven staat en er bewust voor kiezen om je niet te laten beïnvloeden door negatieve gedachtes, meningen en emoties. Met deze simpele tips neem je de touwtjes zelf in handen!

 

Herken en stop je eigen negatieve gedachtes

Vaak heb je onbewust gedachtepatronen ontwikkeld die een grote invloed hebben op de manier hoe je doet. Probeer negatieve gedachtes te herkennen en buig ze om naar iets positiefs. Dit kan in het begin onwennig zijn maar zo creëer je een nieuwe gewoonte waarbij je wat vaker positieve gedachtes krijgt.

 

Laat je niet beïnvloeden door je negatieve gedachtes

Iedereen stapt wel eens met het verkeerde been uit bed. Dit is menselijk en overkomt ons allemaal. Maar, je hebt een keuze of je wel of niet in deze emoties blijft hangen. Kijk daarom bewust naar wat je kan doen om je dag beter te maken zodat je jouw negatieve gedachtes los kan laten. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het uiteindelijk word om een positievere mindset te ontwikkelen.

 

Omring jezelf met positiviteit

Omring jezelf met mensen die positief in het leven staan en dit ook uitstralen. Omring jezelf met mensen die je blij maken en die het beste in je naar boven halen, laat je door hen inspireren. Want, positiviteit trekt positiviteit aan!

Word jij blij van een goed boek? Neem wat tijd om een aantal bladzijdes te lezen. Schijnt de zon? Maak een kleine wandeling. Doe dingen waar JIJ blij van wordt.

 

Lach wat vaker

Als je lacht, maakt je lichaam serotine en endorfine aan. Dit zijn geluksstofjes die bijdragen aan een betere stemming. Probeer daarom wat vaker te lachen. Lach bijvoorbeeld naar mensen die je tegenkomt op straat of in de winkel. Dit geeft niet alleen jou, maar ook de ander een positief gevoel.

 

Hulp nodig bij het creeren van een positieve minset? Of vrijblijvend sparren? Mail of bel ons gerust via contact@2b-unique.nl of 06-24420158.

×