spiegel leiderschap emoties

 

Wat is de invloed eigenlijk van jouw non-verbale communicatie in contact met anderen? Ben je je daarvan bewust? Voor mensen zijn gezichtsuitdrukkingen belangrijke sociale signalen. Hoe we specifieke individuen waarnemen kan worden beïnvloed door subtiele emotionele signalen die een ander ons in eerdere ontmoetingen hebben gegeven.

Paarden de spiegel van de ziel?

“Men zegt wel eens dat paarden de spiegel zijn van de ziel. Als een mens zich bij hen nerveus gedraagt, dan gaan paarden zich ook zo gedragen”, aldus Veerle Goudenhooft, dierengedragstherapeute . “Paarden zijn slimme dieren”, gaat Goudenhooft voort. “Ze hebben een prefrontale cortex die 21 procent van hun hersenen uitmaakt. De prefrontale cortex is verantwoordelijk voor hogere taken, zoals het beoordelen van situaties, en het geheugen. Bij honden, die toch ook intelligent zijn, is de prefrontale cortex kleiner.”

Paarden en persoonlijke ontwikkeling

Tijdens onze leiderschap-, talent- en teamontwikkeltrajecten maken we gebruik van onze paarden. Onze klanten (individueel en teams) gaan daadwerkelijk met onze paarden buiten in de wei of bak werken aan leiderschap en talententhema’s. Paarden zijn een onontkoombare katalysator in deze ontwikkeltrajecten van ambitieuze professionals, leiders, directeuren en ondernemers.

Paarden, emoties en onderzoek

De wetenschappers van de universiteiten van Portsmouth en Sussex in het zuiden van Engeland hebben iets met paarden. In een eerder onderzoek hebben ze bewezen dat paarden anders reageren al naargelang een menselijk gezicht op onweer of zonneschijn staat. Ze hebben ook aangetoond dat paarden dat gezicht en die gemoedstoestand (!) onthouden. Paarden zijn dus in staat om de emoties, gezichtsuitdrukkingen, van anderen te onderscheiden. Het onthouden van emotionele ervaringen met specifieke individuen kan dus duidelijke voordelen hebben voor sociale binding en agressie vermijden wanneer je deze personen opnieuw treft. Paarden zijn in staat om te reageren op de emotionele toestand van mensen. Een mooie bevestiging van het werk van 2B Unique. Dit hebben zowel ik als de vele klanten van 2B Unique natuurlijk al vele malen mogen ervaren. Niet voor niets dat de werkwijze van 2B Unique als zeer krachtig, duurzaam en onontkoombaar wordt omschreven, zelfs door sceptische klanten. 😉

 

Een lezenswaardig artikel!

 

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op via contact@2b-unique.nl of bel met 06-24420158

 

#managers #EQ-ontwikkeling #leiders #directeuren # paarden #emotie #paardspiegelvandeziel #communicatie #wetenschappelijkonderzoek

×